Saturday, October 15, 2011

Aishhhh hari ini sungguh tak best... Aku dah silap masukkan calon untuk kursus.... Tak pasal2 calon kena tambah duit... Memang salah akula tu... mcm mana boleh salah tah...padahal mmg terang2 dia ambil 1 kelas jer... Ni yang buat tak best nak kerja hari ni...

Thursday, October 6, 2011

Otak berputar2....

Otak aku 2-3 hari ni duk berputar2.. nak switch dr status pekerja ke status bos... Hehehehe... Walaupun dah byk kali aku berangan2 nak switch, tapi tak juga terswitch2.... Tapi bila melihatkan keadaan semasa aku rasa masa dah sampai... Dlm otak ni duk pk nak buat apa dgn modal yang amat2 rendah nie....

Dulu ada jadi ejen dropship... tapi ada masalah stok kat pengeluar pula.. asyik takde.. dan kebetulan produk yang aku ambil tu mahal2 belaka...makan 200 ke atas... Melihatkan statistik kawan2 yang kebanyakkan bukan mak2 datin maka adalah aku berjaya jual sehelai baju kurung berharga RM320 dan dpt untung dlm RM 70 jugala... lepas tu aku tak buat sbb takde permintaan... Adakah sbb marketing strategi aku kurang berkesannnn...Hehehhee mungkin juga....

Lepas tu try jadi pengedar kuih raya... hehehhee... yang ini bagus... masyuk jugala.. tapi time raya jela... pastu takde order... Biasala...namapun kuih raya...maka time nak raya je banyak laku....

Sekarang, otak aku tgh pk2 nak buat apa pula... Hati kata mcm nak jual baju lagi...tapi kali ni cari yang low cost... boleh jual cepat... Asalanya nak keluar modal sendiri... beli dalam kuantiti yang boleh n jual... tapi mcm tak berjaya sbb duit aku tak berapa nak banyak... hahahhaa... :D...skrg tgh ligat cari info dropship juga... Untungnya buat dropship ni....kita tak pening cari modal... pening cari sale jer... tapi yang tak bestnya.. kadang2 takde stok... tu yang leceh.... kos kita tel2 dropshipper tu pun dah banyak...

Akhirnya, aku tersangkut kat sini... belum ada idea.... Aku nak ubah la status aku nie.. Ce tolong bagi idea...

Note : En Hisam suh g kursus apam balik... Alahai...lemah sket sbb aku kurang minat bahagian masakan... dia bolehla.. hehehe..

Wednesday, October 5, 2011

wanita terkuat!!!


Ya Allah, mengapa wanita sering menangis?

Jawabnya:

Kerana wanita itu unik.
Aku ciptakannya sebagai makhluk istimewa,
AKu kuatkan bahunya untuk menjaga anak-anaknya,
AKu lembutkan hatinya untuk memberi rasa aman,
AKu kuatkan rahimnya untuk menyimpan benih manusia,
AKu teguhkan peribadinya untuk terus berjuang pada saat yang lain menyerah,
AKu berikannya naluri untuk mencintai anak-anak dalam apa jua keadaan sekalipun,
AKu kuatkan batinnya untuk tetap menyayangi walau dikhianati oleh teman,
Walau disakiti oleh “orang” yang dia sayangi..
Wanita makhluk kuat,
Tetapi jika satu saat dia menangis itu kerana AKu berikannya air mata untuk membasuh luka batin dan memberi kekuatan baru.

“WANITA itu ISTIMEWA & KUAT”

Bday my mum.... :)

Ibuku diberi nama Zainab Binti Salleh....
Umur : RAhssiaaaa... Hehehe
Hari ni hari lahirnya dia ke dunia...
Tiada apa yang dpt aku sediakan...
Hanya doa kebahagiaan buatmu Ibu...
Sayangnya sampai skrg aku masih belum dpt penuhi impian Ibu....
Banyak impiannnya yang masih dalam catatan....

Semoga Allah memberikan kesihatan yang terbaik untuk ibu ku...
Semoga Allah memberikan 1001 kebahagiaan kepada ibu ku....
Dan...
Semoga Allah membalas setiap kebaikannya dgn 1001 kebaikan yang ada....

Aku-mak-muiz dan muazzam

Tuesday, October 4, 2011

Alhamdulillah...

Alhamdulillah... dah genap 5 bulan BB dalam perut nie.. dah tak sabar nak tunggu dia keluar... Hehehhee.... Ada juga rasa2 mcm nak g scan jantina... tapi aku mcm segan pula... Setiap kali g scan mesti tipu doktor, tanya keadaan bb..hehehe.. dlm2 tgh scan tu baru aku tanya... "Nampak x doktor girl ke boy...? " Hehehe.... dlm hati ada tamannnnn.... nak juga tanya...

Hari ni genap kali yang 3 aku buat BSP, maknanya dah 6 minggu aku jalani rutin ulang alik klinik ambil darah 4x sehari dan esoknya g jumpa doktor utk review BSP... Tadi lepas ambil darah kedua, dlm kul 10am...teringin pula nak minum teh tarik kaw...maka tanpa rasa bersalah...aku telah minum segelas.... Hasilnya... keputuisan darah kul 2 tadi naik 6.2 dari 4.6.. Haaaa! ambik aku... dah border dah tu... Aishhh menyesal pula minum teh tarik tu... ada lagi separuh nih..tapi aku rasa ....aku tak minumla kot... risau pula aku dia naik sampai 7 pula..

Ok skrang aku tgh menikmati air suam demi air suam... hehehe... serius takut... :) kejap lagi kul 6 puasa lagi 2 jam... Minta2 turunla yer gula dlm darah aku tue....