Thursday, August 18, 2011

tweet birdApa bendala ChurpChurp eks.. ? aku pun dapat info dr blog member... Kisahnya mcm nie... ChurpChurp ni  mcm tempat promotion iklan2 la... lepas tu korang share la iklan2 tu kat fb ker kat twitter ke kat blog ker.. kalau rajin... sebarkan melalui email @ mulut anda.. hehehehe... sekali org signup upahnya rm 1. sekali org click kat iklan yang kita tolong sebarkan tu dapatla ikut upah yang di nak bagi...

Cukup jer.. kita cashout... Nak signup senang giler.. semudah ABC gituu... Cakap banyak tak guna.. meh signup :

SIGNUP NOW TO : #CHURPCHURP

Caffeine addicts! Design a tincan for #NescafeChilllah, see it printed on cans nationwide & stand 2 win RM 10,000!

Caffeine addicts! Design a tincan for #NescafeChilllah, see it printed on cans nationwide & stand 2 win RM 10,000!

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!

How does getting rewarded through sharing sounds like to you? Join #ChurpChurp today and bring more friends to the community!
http://www.churpchurp.com/NorazitaAziz/share/churpchurp-invite

Raya dan Persiapan Raya..

Pejam celik..pejam celik... dah 18 hari kita berpuasa... Lagi 11 hari kita akan menyambut raya... Soalan2 yang biasa timbul dekat2 nak raya nie... ialah berkisar pasal... :-

1) Baju Raya Diri, Anak2 dan Keluarga : Ini termasuk tema warna, design, berapa pasang dan beli mana... Hehehehe...

2) Raya mana? Biasalah ni.. kalau aku ikut giliran... tapi ada juga yang tiap2 tahun rumah belah isteri dulu @ belah suami dulu.. Ikutla toleransi sendiri... ada juga yang raya rumah sendiri dulu.. baru ke rumah mertua masing2...

3) Berapa habis tahun nie... Haaaaa....ni soalan berat nak jawab nie... Bergantungla pada budget anda semua..

4)Kuih raya : Ini termasuklah... berapa jenis.. ? buat ke beli.? Hehehehhe..

5) Dah shopping raya ke lum.. : Aku agak2 org gomen skrg tgh ligat shopping raya...maklumla baru dpt bonus kan... Org2 swasta mcm aku...hmmm.. ada juga yang dpt bonus...mesti dah shopping kan... Yang paling salute, shopping sebelum puasa...tapi kalau pk2, bagus juga...shopping sebelum puasa...Nanti masa puasa takde pening kepala...pk pasal perbelanjaan kan....

Aku belum lagi shopping raya... Baju anak2 n diri sendiri pun belum lagi ni.... apa lagi kuih raya...persiapan rumah...hehehehe... Takpe.ada lagi 11 hari nak shopping... Kalau aku beli baju raya...tak bawa anak2...agak2 je saiz baju dorang... sat lagi...aku sibuk pilih baju... anak aku sibuk hilang kemana... baik tak payah... hehehehehe... Last year bawa juga dorang g... tapi alahai... kelam kabut dlm mall... yang nangis...yang hilang sbb ralek main sorok2 antara kain... mak aku juga yang pening... :D hehehehe

Pada kawan2 blog... selamat menyambut hari raya...

Thursday, August 11, 2011

Mood raya...!


Mood dengar lagu raya sudah sampai.....
Asyik dan mengasyikkan.....
Terutamanya....lagu nie



20/02/2012

Due date...

Semalam pergi check up 12 minggu di KK Salak... Seronok tengok bb... Dia baring masa tengah scan... Nampakla kepala.. tangan dan kaki dia... Alhamdulillah... Buat kali pertama aku nampak & faham apa yang doktor scan... Selama ni.. angguk2 je... Kihkihkih....

Tapi yang tak bestnya... 19/08/2011 kena buat MGGT... Abisla..sehari ponteng puasa... baru berangan nak puasa penuh tahun nie... Masa liyana 4 hari tinggal sbb liyana nak fitrah juga... Due 27/10/2006, dia keluar 20/10/2006.. Orang raya makan rendang ketupat...aku raya makan nasi kosong...walaupun ada ikan tenggiri masak pindang... tapi kuah lodeh! rendang ! ketupat ! kuah kacang amatla menggoda...

Kenapala kena MGGT time2 skrg... aku cuba minta lewat lepas puasa... Nurse tu kata.. Alah sehari je ponteng... Sabor jela...Sebenarnya aku ralat nak buat MGGT daripada ponteng puasa tue... Bayangkan start jam 10mlm dah kena puasa...Esok pagi2 dah terpacak depan klinik..ambil darah beberapa ml.. pastu tu MINUM AIR GLUKOSA... (Haiiiii ni yang mak penat nie...tang lain2 ok... setakat ambil darah..boleh tahan lagi....) pastu rehat 2 jam... ha...sanggap la bulan2 puasa (walaupun tak puasa!) pastu ambil darah lagi... pastu balik kena breakfast! Nak bfast apa bulan2 ramadhan nie.. paling2 kena makan nasi loh..takkan makan roti ...mana kenyang... hahahha.. demand tak ingat2... Tapi takper... demimu sayang , Ibu gagahkan juga...

Kenapa pula kena buat MGGT padahal keluarga xde sejarah kencing manis n darah tinggi... hehehe. Alhamdulillah ...mak aku sihat dan bebas dr sakit2 tu... setakat sakit sendi dan penat tu adalah... takdela sampai tak pernah sakit.. Tipula aku kalau mcm tue... Aku kena MGGT sbb anak2 tersayang semua keluar semangat2... Liyana (3.78kg) Muazzam pula (4.14kg -Csect yer...) maka lepas2 ni kalau pregnant, pasti air gula adalah salah satu agenda wajib... Minta2 kali ni anak aku kecikla sket yer... pastu boleh normal!...InsyaAllah...

Tuesday, August 2, 2011

Teringat Dinasor..

Setiap kali tengok cerita Dinasor...Liyana akan kata..."Ibu bila lagi nak pergi tengok dinasor..Kakak dah big..kakak tak takutkan bu...." Eleh... kakak cakap je lebih.... Masa Ibu bawa kakak pergi tengok pameran dinasor hari tue... semua takut... Muazzam siap nagis2 lagi.. Aduhaiii Ibu n ayah je yang syok..Hahahha... Ibu tahu liyana n muazzam suka sgt kat bilik kanak2 tukan... banyak permainan...

Meh layan gambar....