Thursday, June 30, 2011

Pedihnya Ulu Hati ni....

Pedihnya Ulu Hati aku nie.. dah seminggu menderita pedih camni... Masa pregnant Liyana n Muazzam tak pernah rasa mcm nie... Kali ni pula aku dapat pedih2 ulu hati nie... Sakit tau... Masa dia menyerang tue... lemah tul badan segala... perut rasa tak selesa... Moga2 dapat aku atasi dengan baik... 
Hmmm kandungan baru masuk 6 minggu... Sakit @ pedih ulu hati nie baru je menapak kat dlm badan minggu lepas... Mula2 aku ingat sbb banyak makan asam... Isk...preggy lagi ni, banyak tul makan asam.. sampai surat warning keluar ! "No More Asam" ... Dikeluarkan oleh en Norhisam... Tapi loya2 kali ni menyebabkan aku rasa sungguh tidak selesa... sbb tu makan asam... hahahhaa.. alasan! Tapi ikut fakta pun..mmg itu antara penyebab aku pedih ulu hati nie... Maka, semua stok asam aku dah humban dalam tong sampah... Sekarang kudapan aku adalah ini.......En Jacob

En jacob telah menemani aku sejak pagi tadi... Dah 2 bungkus abis... hehehehe... Lepas ni kena beli lagi stok...

Cerita baby yang baru 6 minggu nie... meh tengok mcm mana 'dia'
Seronok + terkejut + mcm2 rasa untuk kandungan kali nie.... Moga dipermudahkanNYa... Amin

Tuesday, June 28, 2011

Ayoyoyoyo..

Assalamualaikum & Selamat Pagi

Isnin yang aku rasa begitu suram muram,... sebab 'MOOD' bekerja takde... Uishhhh! mata ni rasa nak tidooooo jer.. Kerja pun tak banyak... Ini yang makin menyempitkan saluran pernafasan dan peparu jantung aku... MALAS sungguh! Petang2 pula....iskkk ramai pula buat perangai budak2 lagi... uweekkkk meloyakan tekak aku yang dah mmg sedia loya2 nie....Hahahahha...

Selasa.... still mood tak berapa nak ceria... MALAS masih ada.. banyak betul hormon aku yang keluar... Rasa Malas jer... pagi2 dah mengeluh.... sampaikan cik abg tanya..."Kenapa?" ...Aishhhh nampak sgt kemalasan aku kali nie... Nak buat breakfast malas... Dinner Malas... Lunch? kerjakan... makan kat kedaila... Breakfast dah 2 hari En Suami buat... Hehehehe... 2 hari makan roti sosej...muak juga! Eh tak bersyukur pulak... Nasib baik ada orang masakkan breakfast... Diner dah 2 malam aku beli jer... Bila mak tanya tak masak ker..? Aku jawab..dah masak siap2 kat kedai... Boleh? Bila En Suami tanya... "Laparla... tak masak ker" -sebab dia tengok aku asyik baring jer dr lepas maghrib... Aku jawab..."Dahhhh ada atasmeja...." Dia kata "Ini masak kat  kedai ker siap polisterine...." :D aku senyum jer... Makan je la bang... Ibu tak larat nak masak....

Minta2 rabu, esok..ada mood la nak kerja dan buat mcam2 kerja... sebab... Opis dah seminggu tak sapu.. (Eh xper.. sebb opis aku sentiasa bersih...) Bilik tidur dah macam lubuk kerbau berkubang...(serius penuh dengan baju, buku...dan sebagainya....) Sakit mata memandang... Tapi MALAS nak buat....

MAlas....Malas...Malas.... BILA NAK RAJIN NIE! Takkan nak tunggu kucing bertanduk kot!

Thursday, June 23, 2011

nAK jADI USAHAWAN BERJAYA bUKaN sENANG

Impian dan cita2 aku adalah nak jadi USAHAWANITA... Aku sedang dalam pencarian untuk mencari PRODUK yang sesuai... Bidang yang aku pilih adalah MAKANAN KERING.. Belum dapat kata putus samada nak BUAT SENDRI @ AMBIL SECARA CONSIGMENT... Sekarang aku ada 3 target produk...

Tunggukan hasil produk aku yer....
Berila support kepada PRODUK TEMPATAN... Hehehehe....

Nak jadi USAHAWAN BERJAYA bukan 1 jalan yang mudah... Muka kena SENYUM ... kena SABAR dan TABAH dlm menghadapi cubaan dan rintangan...

PROMOSI akan dijalankan sebaik sahaja..PRODUK aku berjaya di keluarkan... (Cewahhh bunyi mcm mantoppp jer...)

Selain daripada ketibaan HAri Raya.. PRODUK ini akan cuba dijalankan secara terus menerus...

Mesti korang tertanya2 kan....Apa benda la org tua ni merepek2 kat blog...

Hehehehe... sebenarnya... Aku nak Jual Kuih Raya / Kerepek2 raya.... ---> kuih raya tengah cari pengeluar terbaik! Promosi dah kena start sebenarnya... Rejab dan akhir2 nie...

Inspirational Video - The Don't Quit Poem

Tuesday, June 21, 2011

Kekuatan....

Bismillahirrahmannirrahim....

Ya Allah... berikanlah aku kekuatan untuk menyampaikan isi hati dan rahsia yang terpendam ini kepada mereka... Sungguh gusar hati ini.. selagi berita ini tak ku khabarkan.. takut pada penerimaan mereka... takut pada kesediaan mereka menerima berita ini Ya Allah....

Ya Allah Ya Tuhanku... Tabahkan hati ku... Kuatkan semangat ku... Lapangkan dada ku... dan Ampunila daku Ya Allah... Sesungguhnya mereka berhak untuk tahu... dan mereka juga berhak untuk mengetahui...

Amin.


Friday, June 10, 2011

Pernikahan atau perkahwinan

Pernikahan atau perkahwinan
membuka tabir rahsia

Suami yang menikahi kamu
tidaklah semulia Muhammad saw.
tidaklah setaqwa Ibrahim
pun tidak setabah Ayyub
atau pun segagah Musa
apalagi setampan Yusuf

Justru suamimu hanyalah pria akhir zaman
yang punya cita cita
membangun keturunan yang soleh...

Pernikahan atau perkahwinan
mengajar kita kewajiban bersama

Suami menjadi pelindung kamu penghuninya
suami adalah nahkoda kapal kamu navigatornya
suami bagaikan balita yang nakal kamu adalah penuntun kenakalannya
saat suami menjadi raja kamu nikmati anggur singgasananya
seketika suami menjadi bisa kamulah penawar obatnya
seandainya suami masinis yang lancang sabarlah memperingatkannya..

Pernikahan ataupun perkahwinan
mengajarkan kita perlunya iman dan taqwa

Untuk belajar meniti sabar dan redha Allah swt.
kerana memiliki suami yang tak segagah mana
justeru kamu akan tersentak dari alpa
kamu bukanlah Khadijah yang begitu sempurna didalam menjaga
pun bukanlah Hajar yang begitu setia dalam sengsara
cuma wanita akhir zaman
yang berusaha menjadi solehah...

amin...

Wednesday, June 1, 2011

Sekali lagi kecewa

Sekali lagi dikecewakan....
Perlu ke dikesalkan ...
Atau biarkan saja rasa kecewa...



Selalu sangat kecewa...
Adakah sebab aku yang selalu mengecewakannya....
Tuhan rahmatila hatiku...
Supaya kekecewaan ini adalah setakat ini sahaja....