Monday, March 22, 2010

dah lama tak post

Dah lama rasanya tak post something kat blog nie...

Byk perkara berlaku since new year nie ...

1st pertukaran kerjaya... wahhhh....aku dah melompat kerjaya...caya tak cayala... 7 tahun aku berkhidmat (berkhidmat ker..??) utk kejayaan sebuah institut memandu... skrang aku still at the same line kerjaya....kerja di sekolah memandu pulak... masa nak buat decision dulu...byk bantahan dr sokongan... sbb aku bertukar dr sebuah INSTITUT ke Sekolah Memandu... tapi.itu bukan penghalang besar...last2 aku tukar juga...

Next : accident sabtu lepas.. hahahha... aku langgar kereta orang seh... hmm... byk pelajaran n pengajaran dr pristiwa... daripada susahnya nak kasi settle dgn owner kereta yang aku langgar.. g balai buat report.. (saman dah tentu2 kena...melayang RM 300 aku ....) huaaaaa.... pastu dgn nak claim insuran.... dengan xde kenderaan nak g kerja....naik moto... tup2 Allah bagi dugaan...muazzam demam... nak g klinik susah... nasib baik bos bagi pinjam kereta dia... tu aku duk pakai kereta dia sampai la nie... Bila la kereta aku nak siap ni.....

Lastly : MABUK FB and MSG... aku takla mabuk sgt FB....tapi syok baca luahan hati n perasaan..usik mengusik n perkembangan terkini org lain guna FB... Teringat artikel majalah nur bulan Mac... tajuk dia "MAbukFB, kerja terbengkalai..." sebijik kena sket kat aku....heheheh...pasal MSG = mesej... msg guna HP... aku hairan bin ajaib dgn ejaan skrang... sbb aku bukan peminat msg sgt... tapi bila dah kerja sekolah memandu ni...msg jadi medium utama... ada msg yang aku terima..berbunyi... "kak ita, adew kat office.. ktrunk nak datang..." dan byk lagila... mula2 terkejut gakla... trend rupanya... aku ingatkan dia salah taip.... hihihihi.... zaman dah berubah.....

Lama dah tak jumpa kawan2 lama... sihat kah..?? hmmm...ct nak timang cahayamata lagi...tahniah yer... mal...cik ber (syok dppt chatting ari tu...) aliya... mcm mana pun thanks to fb..sbb dapat juga perkhabaran kawan2 lama... cik ton yang dah lama aku tak dgr pun dah jumpa... skang cari ex2 roommate pula.....ina (tahun2)..ina SHT.. hmm... dll la...