Wednesday, December 30, 2009

dah lama rasanya....

Dah lama rasanya tak menulis kat blog nie....

Rasa mcm sibuk sikit kot...nak sesuaikan diri kat tempat baru....Alhamdulillah dah sebulan lebih kat sini, selok belok kerja pun dah faham sikit2....

Pengalaman berurusan dengan end customer nie...boleh tahan juga... tak mcm dulu..... berurusan dengan orang2 yang kita kenal...kat sini aku belajar cara untuk lebih mengutamakan customer...berurusan dengan institut....baru sekarang aku tahu peritnya...hahahha.... bukan perit apa pun....tapi bila institut tak dapat buat apa yang kita amat-amat perlu...sedih gakla hati...

Berurusan dengan customer yang kita tak tahu latar belakang....perangai...kerenah dan pangkat... Dulu...masa kerja kat institut..kalau dah tak boleh buat...lantak kan jer...pandai2 la sekolah memandu jawb dgn customer dorang.... tapi bila aku sendiri berada di situasi ini....baru la aku tahu mcm mana rasanya.... Susah nak puaskan hati setiap customer.... Nak2 lagi yang songeh2..hahha....

Mcm mana pun aku puas hati dengan kerja sekarang....setidak2nya aku bangga bila calon dpt menyelesaikan urusan mereka dengan lancar,....tapi kalau tersekat2....alahai nasibla badan....

Ada sorang customer kat sini.....mula2 dtg ingat orang biasa2 jer...peramah....rendah diri... aku pun dok panggil dia en..en...en....wife dia aku panggil kakak....duk borak2...dah lama gakla..baru aku tahu dia ada pangkat..Dato' n Datin...

Lain pula cerita dgn customer lain.... sekali dtg tanya mcm2....komplen sana ...komplen sini... mahalla..service tak bagus la... lagak mcm datuk2...sekali bila tanya kerja mana...alahai...pegawai ciputjer... harga nak murah....tapi service nak baik....komplen dah la tak membina...sampai baju aku pakai pun nak dikomplennye....tah apa2 tah...

Yang paling aku suka....kak ana nama dia...tanya jer..bgtau harga terus bayar.... tak banyak komplen ...tak banyak tanya.... kita kerja pun selesa...kak ana ni bagus..kalau korang nak beli Zhulian g kat dia...aku rekemen baik punya.... nama sebenar dia Tengku Raihana...kalau bercerita takde double standard

Itu adalah diantara ragam customer kat sini....

Friday, December 4, 2009

Anniversary....

Ulangtahun perkahwinanku yang ke-4

02/12/2005-01/12/2009.....

Semoga kami dirahmati dan di kasihi-Nya

Semoga cinta antara kami terus mekar dan subur selamanya....

Untukmu sayang.... Terima kasih atas segala kasih dan sayang serta pengorbanan yang telah dicurahkan kepada ku....

layannnn.......


http://www.youtube.com/watch?v=s_HM_WgM1TI