Thursday, September 17, 2009

H1N1...Wabak ini semakin rakus! Sudahkah kita bersedia?

H1N1....
Salam hormat dan salam sejahtera,
Aku harap korang semua dapat membaca informasi dibawah.Ianya mungkin berguna dan bermanfaat buat anda. Click pada link bawah ni k... pastu korang masukkan nama dan alamat email utk dapatkan laporan percuma tentang H1N1...

http://www.tipsihat.com/index.php?ref=azita_aziz

Penularan wabak H1N1 yang melanda seluruh dunia dan negara kita, Malaysia secara khususnya telah menyebabkan satu suasana yang amat membimbangkan seluruh rakyat pada waktu ini. Ternyata virus kejam ini tidak mengenal mangsa, samada tua atau muda, malah tidak tahu yang kaya atau miskin seseorang itu. Sesungguhnya ini adalah satu ujian kepada kita. Dalam hal ini, kami ingin merakamkan ucapan takziah kepada keluarga yang telah kehilangan anggota keluarga mereka dalam siri serangan virus ini. Semoga mereka akan terus memperkuatkan semangat dalam berhadapan dengan suasana yang menekan ini. Kami amat bersimpati dan tidak dapat dibayangkan jika ianyaberlaku kepada ahli keluarga kita sendiri.
Oleh itu, kami juga telah mengambil langkah pencegahan yang sepatutnya. Kami tahu, pada masa ini ramai yang ingin menghulurkan bantuan.Tetapi, masalahnya vaksin bagi virus masih belum ditemui. Dan ianya dijangka pada penghujung Oktober ini. Kami harap ramai yang masih mampu bertahan pada masa ini. Disini juga kami ingin memberikan sebuah laporanpercuma berkaitan informasi virus H1N1 ini kepada anda semua.Semoga ramai mendapat manfaat dari laporan percuma ini. Inilah yang mampukami bantu buat masa ini dengan menyediakan informasi yang diperlukan orang ramai.

(hanya perlu masukkan nama dan email, laporan ini akan dihantar terus ke email anda) Jika anda juga merasakan informasi ini berguna, sila edarkan kepada rakan-rakan. Cara mengedarkannya ada disertakan dalam email yang akan diterima nanti. Semoga bermanfaat...!
Bersama kita mencegah H1N1 ini

Selamat Hari Raya Aidilfitri...


Salam Lebaran kepada semua...



Kami sekeluarga ingin mengucapkan selamat hari raya Aidilfitri kepada semua pembaca blog aku nie... Kalau ada salah dan silap... Kata-kata yang menguris hati dan perasaan semasa membaca blog aku nie... Ampun dan maaf ku pinta dari hujung rambut sampai hujung kuku ibu jari kaki...



Kepada sahabat handai yang mengenali diri ini...jemput datang rumah di raya nanti...



Salam Lebaran dari kami...

Wednesday, September 2, 2009

"Potty Training"

Terbaca coretan cik mal on alisyia's story pasal potty training...aku pun nak berkongsi pengalaman tranning liyana.... Masa dalam pantang azam...aku mmg ingat nak latih liyana supaya tak pakai diapers lagi dah... Tup-tup kena operate... so mcm nak tertangguhla niat aku tu...

Then..satu hari tu...aku baru lepas mandikan liyana.. Lepas mandi jer dia tak nak pakai baju... Aku pula dlm pantang..malas nak kejar...Tiba-tiba dia datang kata "Ibu..nak kencing aaa...." Aku ingat dia main2... tapi kelam kabut juga la bawa g toilet... Sampai kat toilet....dia betul2 kencing... Aku ingat dia memainkan aku jer... Sampaila skrg..liyana dah tak pakai diapers lagi.... kecuali..nak buang air besar jer... Susah pula nak ajar dia buang air besar kat toilet... so skrg setiap kali nak buang air besar..liyana akan cakap..."Ibu nak pampers..."

Bangga juga sbb aku tak yah nak ajar anak aku g toilet kencing....dia tahu sendiri.... Agaknya sbb tgk sepupu dia si aiman duk ulang alik g toilet kencing kot... Sejak dari akhir bulan enam sampaila skrg....liyana baru 2 kali terlepas dalam seluar...itu pun sbb sibuk main...sampai lupa nak bgtau dah kencing....

1st dia kencing dalam seluar...dia tgh main2 lepas buka puasa yang ke-5 rasanya... masa buka byk minum air nescafe aku... lepas tu dia main2...last2 dia dtg kat aku dlm keadaan kaki terkepit-kepit...cakap.."Ibu...kakak kencing aa...." tapi aku tgk dah keluar sket dah... nak dukung bawa g toilet mcm tak sempat jer..aku pun cakap.." Takpe....dah kencingkan..." tapi dr raut muka dia menahan air kencing tue...berkerut2...kelakar pun ada..kesian pun ada...takut kena marah dgn akula tue...

2nd dia kencing ahad lepas...kat rumah mak mertua aku.... agaknya..makcik2 sibuk duk menyakat2...ketawa tak henti2... kena pula lum kencing lagi dr naik keta sampai la rumah mak mertua aku tu (2 hour gak la naik keta)...apalagi...atukla jadi mangsa... kesian atuk eks...

Itula cerita aku pasal potty training liyana...training ker..?? :).. Nati azam tak tau la pulak mcm mana...